Uutta Candlemassia ”poppikertosäkeellä” – mihin tuomiopäivän musiikki onkaan menossa?

24.04.2016

Ruotsalaisen doomin legenda Candlemass juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia täysin uudella materiaalilla. Esimakua 3. kesäkuuta ilmestyvästä Death Thy Lover -EP:stä on nyt linjoilla.

– Sanoimme, ettemme enää tekisi albumia, mutta meidän täytyi julkaista jotain Candlemassin 30-vuotisjuhlan kunniaksi, ja siitä syntyi tämä ep. Death Thy Lover on tavallaan tyypillinen C-mass-biisi ja tavallaan epätyypillinen meille. Sen kertosäe on aika poppia, jos voin käyttää sitä sanaa (en olisi ikinä kuvitellut käyttävänä sitä sanaa kuvaillessani mitään C-massiin liittyvää!), mutta sen pääriffi on tosi metallinen ja sen aloitus on klassista Anvilia, hehkuttaa basisti ja bändin ainoa alkuperäisjäsen Leif Edling.

Ja vaikka Edling sanookin sanan ”täytyi” uuden julkaisun perustelun yhteydessä, ainakin nyt striimatussa sinkussa on hemmetisti virtaa vastuullisen aikuisen ikää lähentelevän doom(!)-bändin uudeksi tuotokseksi.

Edling on kroonisen väsymysoireyhtymän takia joutunut jo vuosia pysyttelemään osittain syrjässä monista Candlemassin tekemisistä, mutta on kuitenkin olennaisesti mukana ep:llä. Laulajana vetää tuoreehko jäsen Mats Levén, joka on tuttu muun muassa Yngwie Malmsteenin riveistä.

YouTube video

Lisää luettavaa