Vaihtoehto kertakäyttöiselle rihkamalle – Tuska-korumallisto syntyi fanittamisen ja tutkimuksen yhdistelmänä

13.06.2016

Lappeenrannan teknillisen yliopiston, LUT:n tutkijat, Ivary Vimm ja Erno Salmela kehittivät Tuskaa varten uuden kustomoidun korumalliston yhdessä Tuska-organisaation kanssa.

Yksi malliston koruista kuuluu Tuskan Turbo VIP -pakettiin, eikä sitä ole saatavilla mistään muualta.  Kahta muuta korumallia myydään festivaalialueella.

Tuska-korut ovat myös osa tutkimus- ja kehitystyön laajempaa kokonaisuutta, jossa Lappeenrannan Teknillisellä yliopistolla, LUT:lla tutkitaan asiakkaiden tai fanien osallistamista runsaan arvon luomiseen. Koruilla on tarkoitus antaa tapahtumasta pitkäkestoinen muisto, jota voi käyttää vielä festivaalin jälkeenkin. Koruista syntyy siis emotionaalista käyttöarvoa. Lisäksi VIP-asiakkaille sisäänpääsyn oikeuttava koru tuottaa asiakkaille toiminnallista arvoa.

Vimm ja Salmela ideoivat ja suunnittelivat fanien asemassa korut, joita he haluaisivat itse pitää ylpeästi päällään. Tärkeää oli, että korut valmistetaan raudasta ja niiden muodoissa näkyy heavy metal -symboliikkaa. Raudasta tehty design-koru on ekologisempi vaihtoehto kuin yleisesti festareilla myynnissä oleva kertakäyttöinen rihkama.

Lisää luettavaa