”On vaikeaa olla suuttumatta ja katkeroitumatta” – Korn-kitaristi ja bändi saavat osakseen paljon vihaa kristillisiltä yhteisöiltä

13.03.2017

Korn-kitaristi Brian ”Head” Welch vieraili hiljattain orlandolaiskirkon johtavan pastorin vetämässä talk show’ssa puhumassa yhtyeestään ja uskosta. Head erosi aikoinaan Kornista vakavan huumeriippuvuuden vuoksi ja tuli tuolloin itse uskoon. Head palasi yhtyeeseen jälleen vuonna 2013, mutta on pysynyt edelleen uskossaan vahvana.

Head kertoo konservatiivisien uskovien kritisoivan yhtyettä sekä häntä itseään usein todella voimakkaasti. Kitaristi myöntää itsekin uskoon tullessaan suhtautuneensa bändiin hyvin kielteisesti, mutta päässeensä lopulta sinuiksi asian kanssa. Samaa hän suosittelee muillekin kritisoijille.

– Muistan silloin puhuneeni Kornin basistille, että miten ihmeessä voit soittaa näitä biisejä, lähde mieluummin minun mukaani. Joten ymmärrän kyllä, mistä heidän ajatuksensa kumpuavat ja yritän suhtautua heihin maltillisesti. Mutta kun he hyökkäävät, se on todella lannistavaa. On vaikeaa olla suuttumatta ja katkeroitumatta. Mutta yritän pysyä vahvana ja rohkaisen heitä vain olemaan hiljaa ja mieluummin rakastamaan, Head toteaa.

– Kutsun heitä näppäimistögangstereiksi, sillä he eivät ikimaailmassa sanoisi toisille ihmisille kasvokkain sitä kaikkea, mitä he suoltavat näppiksen välityksellä. Netissä he ovat todella säälimättömiä.

Katso Headin avoin ja syväluotaava haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa