Nata’s Stew of Distress

Tarpeet:

900 g naudanlihaa (kuutioita)
2 sipulia
2 maustekurkkua
2 rkl öljyä
3,5 rkl vehnäjauhoja
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tomaattisosetta
suolaa maun mukaan
ripaus rouhittua mustapippuria
1 prk herkkusieniä (kokonaisia)
150 g smetanaa

Pata kattilaa soimaa – myös Depressed Moden ja Shape of Despairin laululintusen Natalie Koskisen mielestä.

Tee näin:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Hienonna maustekurkku,
    kuorittu sipuli ja valkosipuli.
  2. Paista liha kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi. Nosta sivuun ja kuullota sipuli- ja
    valkosipulisilppu.
  3. Pane lihakuutiot ja sipulisilput pataan. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kiehuva vesi,
    lihaliemikuutio ja tomaattisose. Sekoita. Mausta ja peitä kannella tai foliolla.
    Hauduta 200 asteessa tunti tai puolitoista, kunnes liha on mureaa.
  4. Pane pataan smetana ja herkkusienet ja kuumenna seos uudestaan. Lisää lopuksi
    kuutioidut maustekurkut.
  5. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Natalien oma luonnehdinta:

”Raskaat huvit, raskas ruoka, vai miten se nyt menikään? Tästä padasta tulee maha täyteen, sen voin luvata. Kokkaaminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin, sillä tässä tapauksessa ateria ei valmistu hetkessä. Lopussa se kiitos kuitenkin seisoo, eli malttia, malttia. Vaikkakin valmistus kestää suhteellisen kauan, ainesten esivalmistus on suhteellisen helppoa eikä tuota sen suurempaa päänvaivaa. Bon Apetit fuckers!”

Megan tuomio:

”Pataruuat ovat mahtavia, ja niiden kanssa kärsivällisyys todellakin palkitaan. Pohjaan palamisen tai ylikypsenemisen vaaraa ei juurikaan ole, ja mitä kauemmin jaksaa rauhassa kypsytellä, sitä paremmin ruuan maku pyöristyy ja ainekset pehmenevät. Täydellistä talvisunnuntaiden ruokaa siis.

Natan pata on malliesimerkki, mitä pataan voi ja kannattaa laittaa. Mausteitahan ei ikinä ole liikaa, ja esimerkiksi tuoreesta chilistä tai habanerosta saa mukavaa lisäpotkua lihalle. Pottumuusihan nyt maistuu aina, mega_lowmutta laiskimmat voivat heittää kuoritut ja sopivan isoiksi paloiksi pilkotut potut muiden ainesten sekaan kypsentymään. Happamuutta voi hakea lisäämällä sekaan punaviiniä tai tummaa olutta, ja mikä ettei erilaisilla juureksilla, kuten vaikka porkkanalla, saa hyvää lisämassaa mukaan. Antaa mennä pataan vaan.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!