Electric Wizard kertoo tulevasta levystään – ja mistä saa parasta pilveä

03.04.2014

Electric Wizardin pääjehu Jus Obourn jutteli CVLT Nationille ja kertoi uuden albumin juuri valmistuneen. Sen parissa on paiskittu Obournin mukaan koko viime vuosi. Instrumentit nauhoitettiin lokakuussa ja laulut marraskuussa, tammi-helmikuu meni miksauksen ja masteroinnin merkeissä.

”Materiaali on todella helvetin raskasta ja likaista, mutta samalla tuotantopuolelta irtiottoa viime levyistä. Raaempaa ja säröisempää, kuten alkuaikojen Wizard”, Obourn kuvailee.

Puheesta vanhasta soundista saattaa olla perää, sillä tulevalla albumilla rumpusetin takana vaikuttaa paluun tehnyt Mark Greening. Greeningin rummutusta voi kuulla Electric Wizardin levyillä debyytistä vuoden 2004 Let Us Prey -albumille asti, eli myös doomin moderneilla klassikoilla Come My Fanaticsilla ja Dopethronella.

”Markin paluun jälkeen biisinkirjoitus on ollut jamittelua, jamittelua ja enemmän jamittelua. Tunnustellaan biisiä ja kidutetaan siitä paskat pihalle. Musiikin tyyli ei tosin ole muuttunut, emme ole kehittyneet roistomaisesta ja primitiivisestä riffien runnomisesta mihinkään.”

Levyllä ei ole vielä julkaisupäivää eikä nimeä, mutta julkaisijana tulee toimimaan Witchfinder Records. Obourn lupailee, että levystä tulee fiksun hintainen, eikä painos tule loppumaan heti kesken. Kuittauksena Rise Aboven suuntaan hän ilmoittaa haluavansa myydä levyjä eikä eBay-keräilyesineitä.

Ikuiseen kysymykseen munasta ja kanasta Obourn vastaa bongihitin tulevan elämässä aina ennen riffiä. Parhaita yrttejä saa herran mukaan Iso-Britanniasta ja Hollannista.

”Mutta olen saanut esimerkillistä kamaa lähes joka paikassa! Pois lukien Japani – mutta siellä on aika helvetin vaikeaa saada mitään. Samoin Norja, mutta viimeksi siellä oli erinomaista hasista. Myös Berliini on perseestä, siellä täytyy notkua puistossa, ihan kuin kyseessä olisi New York tai jotain.”

Uuden EW-albumin odottelua jatketaan näissä kuvissa ja tunnelmissa.

electric-wizard-album

Lisää luettavaa