Haastis: Convulse nousee haudasta

07.02.2012

Nokialla vuonna 1988 perustettu Convulse ehti paiskoa täysiveristä death metalia kahden täyspitkän albumin verran ennen hajoamistaan. Kun Relapse Records julkaisi World without God -levyn uudelleen vuonna 2010, kitaristi-laulaja Rami Jämsä ryhtyi valmistelemaan Convulsen paluuta.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Peero Lakanen www.myspace.com/convulsedeathmetal

Rami Jämsä on soittanut viime vuosina muun muassa When the Empire Fallsissa, mutta miehen musiikillinen historia juontaa yli 20 vuoden taakse.

Convulse oli 1990-luvun alussa yksi kotimaisen death metalin lupaavimmista nimistä ja sai sopimuksen Relapselle. Levyjä ilmestyi kaksi, World without God (1990) ja Reflections (1994). Tämän jälkeen yhtye kuopattiin, kuten niin moni muukin aikalaisensa.

Nyt Convulse on palannut. Miehistössä on Jämsän lisäksi alkuperäisestä porukasta vain basisti Juha Telenius, mutta koko nelikko on kovia tekijöitä.

– Rummuissa on uusi tuttavuus Rolle Markos, jonka kanssa olen soittanut 14 vuotta. Samalta treenikämpältä löytyi myös toinen kitaristi Kristian Kangasniemi, joka onkin sitten bändin kolmekymppinen teinipoika Tutankhamon-osaston joukossa, Jämsä kertoo.

Death metal -biisit ovat kuulemma kestäneet aikaa hämmästyttävän hyvin.

– Bändin poikien kanssa tuumailtiin juuri treeniksellä, että aikamoinen energia näissä kipaleissa. Tiukemmaltahan nuo biisit nyt kuulostavat, kun on soittokokemustakin tullut parikymmentä vuotta lisää.

Jämsän mukaan bändi tulee tarjoamaan livenä kunnon old school show’n World without God -levyn jumalattomassa hengessä. Tällä hetkellä Convulsen paluusuunnitelma käsittää kaksi keikkaa ensi kesänä, ensin Nokian Tuhdimmissa tahdeissa ja sitten Oulun Jalometallissa.

– Pitäisikö noista sanoa, että ensimmäinen ja viimeinen keikka? Varma ehkä.

Uusia Convulse-ralleja Jämsä ei suoralta kädeltä lupaa, mutta toiveita on.

– Onhan tuossa jotain riffinsuttua tullut räpellettyä kitaralla 70-luvun ASA-stereoiden läpi. Jos vehkeet kestää, niin saattaahan sitä uuttakin materiaalia tulla jossakin vaiheessa.

Lisää luettavaa