Haastis: Kuolemanlaakso studioon Triptykon-miehen kanssa

01.02.2012

Tällä päivämäärällä savolainen raskaan osaston tulokas Kuolemanlaakso ryhtyy työstämään ensimmäistä äänitettään Saksan Furthissa Woodshed-studiolla. Studiomiehenä toimii Triptykonin kitaristi V. Santura.

Teksti: Vilho Rajala www.facebook.com/kuolemanlaakso

Kitaristit Laakso ja Kouta, basisti Usva ja rumpali Tiera asettelevat paraikaa soittokamoja järjestykseen Saksassa.

– Luvassa on kahdeksan biisiä synkkää, raskasta ja pääosin hidastempoista suomenkielistä metallia, biisintekovastuuta kantava Laakso kertoo.

Yhtyeen laulajakuvio on vielä auki, mutta ratkennee lähiaikoina.

Triptykonin Eparistera Daimones -levy (2010) on yksi pääsyypää siihen, että Kuolemanlaakso ylipäätään syntyi. Niinpä on varsin sopivaa, että bändin debyyttilevyn äänittää ja miksaa sama mies, joka väänsi namikoita Triptykonin levyllä. V. Santura myös soittaa Triptykonissa.

– Triptykonilta on käytännön tasolla tarttunut mukaan eritoten roisisti käytetyt bendaukset, soundimaailma ja toivottavasti fiilis, mutta kappalerakenteemme ovat jossain määrin simppelimpiä ja ”kuulijaystävällisempiä”, eli tarttumapintaakin piisaa, Laakso arvelee.

Bändi on ottanut nimensä Kaliforniassa sijaitsevasta Kuolemanlaaksosta, ei siis pääjehun taiteilijanimestä. Musiikissa on mukana täkäläistä melodia- ja kertomaperinnettä noitarumpuineen ja mausteineen.

– Santurakin tuntuu diggailevan, mistä olen biisintekijänä erityisen iloinen.

Kuolemanlaakson kokoonpanosta löytyy yhteyksiä muun muassa Chaosweaveriin, Eleniumiin, Verjnuarmuun ja Discardiin.

Bändi sai alkunsa, kun Laakson äänittämät Triptykon-vaikutteiset demot ajautuivat Koutan korviin. Molemmat soittavat myös Chaosweaverissa.

– Hän piti niistä niin paljon, että puolipakotti minut kasaamaan bändin niiden ympärille, biisit kun tulisivat kuulemma potkimaan niin vitusti livenä. Otin yhteyttä mahdollisimman hyviin jätkiin ja koviin soittajiin ja loppu on historiaa. Onneksi joukossa on nyt siis sellaisiakin, heh…

Laakso kyseli V. Santuralta viime vuoden FME:ssä, suostuisiko mies äänittämään tätä levyä.

– Santura haki baaritiskiltä kynän, repäisi viereisestä lehdestä palasen ja rustasi siihen puhelinnumeronsa sekä kolme eri sähköpostiosoitetta. Koska Victorilla on tolkun taksat, päätimme myös äänittää kiekon hänen studiollaan, hän kertoo.

Julkaisuaikataulu tai -kuvio ei ole vielä selvillä, mutta luottamus materiaaliin on niin vahva, että levy ilmestyy varmasti tavalla tai toisella.

– Toivon sen tapahtuvan loppuvuodesta 2012. Chaosweaverin kakkonen ilmestyy maailmanlaajuisesti kesän korvilla, mikä vie paljon ajallisia ja henkisiä resursseja, eli Kuolemanlaakson debyytti julkaistaneen sen jälkeen joka tapauksessa.

Lisää luettavaa