Kotiteollisuus ja Viikate vääntävät joulusinglen ja -kiertueen yhdessä

04.09.2012

Kuva: Mika Vuoto / viikate.com

Jouluhan on jo ihan kohta, ja joulunodotusta siivittää tänä vuonna tieto siitä, että Kotiteollisuus ja Viikate yhdistävät voimansa. Yhteinen Adventti-single näkee päivänvalon 30.11. ja Joulupipari-yhteiskiertue rykäistään läpi joulukuun alussa.

– Adventti ilmestyi kuten parhaat lahjaideat, puolivahingossa ja vähällä valaistuksella. Tekstissä halusin välttää perinteisiä joulunviettotapoja kuten perheiden hankeen ajamista ja keskittää huomion yhdessä olemisen tärkeyteen ja pienistä asioista nauttimiseen, singlen taiteillut Kaarle Viikate kertoo.

Singlen b-puolena kuullaan Juice Leskisen Itäisen maan viisaat miehet.

Joulupipari-kiertue yhdistelee musisointia ja stand-up-komiikkaa, josta vastaavat paitsi yhtyeet, myös koomikot Zaani ja Niko Kivelä.

– Stand upiksi olisi periaatteessa riittänyt jo Kotiteollisuuden sekä Viikatteen keikat, mutta jotain tekemistä noille oikeille koomikoillekin piti säälistä järjestää. Niillä kun tunnetusti ei pikkujouluaikaan hirveästi hommia ole. Näin saadaan mukaan myös lievää karnevaalihenkeä, oikeaa urheilujuhlan tuntua. Vai olisiko syytä puhua helvetistä, en tiedä. Sen kertoo meille aika, Kotiteollisuuden Jouni Hynynen veikkaa.

Kiertuepaikat ja -päivät:

5.12. Hämeenlinna, Sirkus
6.12. Lahti, Finlandia-klubi
7.12. Helsinki, The Circus
8.12. Jyväskylä, Lutakko

Lisää luettavaa