Machine Headin uudet biisit livahtivat nettiin – Bändi otti tilanteesta hyödyn irti

28.09.2014

Yhdeksännen kokopitkän levynsä Bloodstone & Diamondsin 7.11. julkaiseva Machine Head on antanut ensimmäiset viralliset ääninäytteet albumin sisällöstä. Julkaistuista kappale toinen, Killers & Kings esiteltiin jo aiemmin demomuodossaan, mutta huomattavasti komeamminhan levyversio jytisee.

Täysin ongelmitta uudet ääninäytteet eivät nettiin löytäneet, koska Englannin iTunes-toimipaikassa sattui ”pieni kömmähdys”, ja myös yhtyeelle hyvinkin epätavallinen kappale Now We Die vuoti nettiin ennakoitua aiemmin. Laulaja-kitaristi Robb Flynn käänsi ikävän tilanteen kuitenkin bändin eduksi:

”Now We Die on vuotanut nettiin, ja miksi minä olen kertomassa teille tästä asiasta? No, nyt on vuosi 2014 ja tällaisen paskan kanssa on vain elettävä, turha näitä juttuja on murehtia. Kuten John Lennon lauloi aikoinaan: life is what happens, while you’re making other plans…

Now We Die’n suunniteltu julkaisupäivä oli 10.10., ja kappaleesta suunniteltiin singleä. On aika uskomatonta, että biisi vuoti ulos iTunesin ennakkotilaussivuston kautta, koska joku (joku, joka tulee myös saamaan potkut!) kusi hommansa ilmoittaessaan sivuilla: ’ennakkotilaa uusi Machine Head -levy ja saat KAKSI ilmaista biisiä.’ Myös Killers & Kings livahti samalla jakoon meidän tietämättämme. Vitun käsittämätöntä!

Olemme raivoissamme, ja miettikää, minkälainen sokki se oli levy-yhtiöllemme Nuclear Blastille! Joka tapauksessa, vahinko on jo tapahtunut, ja kaikki leviää netissä valonnopeudella. Ja mielestäni se on hyvä asia! Nyt kun biisit ovat jo ulkona, laitamme ne yleiseen levitykseen YouTubeen ja Spotifyhin niin pian kuin mahdollista. Tämä on tapamme kiittää fanejamme Amerikassa, koska jouduimme perumaan kiertueemme.

Toivottavasti nämä kappaleet antavat kuvan siitä, minkä parissa olemme työskennelleet pitkän aikaa. Toivomme porukan ymmärtävän, että olemme laittaneet kaikkemme peliin tämän levyn vuoksi. Machine Head ei tee mitään puoliteholla, vaan vedämme täysillä tai emme ollenkaan!”

Lisää luettavaa