Päivän hyvän mielen tarina: Dimebagin lahjoittama kitara palasi omistajalleen vuosia sitten tapahtuneen varkauden jälkeen

02.06.2016

Machine Headin nokkamies Robb Flynn sai edesmenneeltä metallilegendalta Dimebagiltä aikoinaan lahjaksi Washburn Dimebolt -kitaran. Vuonna 2010 Flynnin asunto joutui murtovarkaiden kohteeksi. Saaliiksi lähti neljä kitaraa, joista yksi oli mainittu Pantera-kitaristin lahjoitus.

Nyt, kuusi vuotta myöhemmin, Dimebolt on löytänyt tiensä takaisin Flynnin hyppysiin. Miten ihmeessä?

Kansalainen nimeltään Holly Cherry huusi kymmenellä dollarilla lunastamatta jääneen varastotilan sisällön. Kaiken roinan joukossa oli muutama kitara, joiden arvoa hän alkoi selvittää.

Toinen kitaroista oli Epiphonen Signature Seriesin prototyyppi, jonka takana oli Flynnin nimikirjoitus. Cherry otti kuvan siitä ja haki tuntomerkin perusteella Googlen käänteisellä kuvahaulla tietoa kitarasta.

Hakutuloksina tuli useita ilmoituksia kuusi vuotta sitten tapahtuneesta murtovarkaudesta. Useiden välikäsien avulla Cherry sai yhteyden Flynniin ja molemmat kitarat, Epiphone ja Dimebolt, palasivat oikealle omistajalleen.

”Olen näiden vuosien aikana saanut niin monta perätöntä johtolankaa, että olin jo menettänyt toivon kitaroiden suhteen”, Flynn kommentoi.

”Istuin odottamassa poikani jumppatunnin alkua, kun sain puhelimeeni mailin, jossa oli kuvat kitaroista. Kirjaimellisesti karjaisin, että holy shit, kitarani löytyivät! Oli siinä lapsilla ihmettelemistä.”

Alla video Flynnin ja Dimeboltin jälleennäkemisestä.

Lisää luettavaa