Vuoden parhaat julkaisut – artisti listaa: Hexvessel

11.12.2012

Aloitimme eilen juttusarjan, jolla tarjoamme mielenkiintoista vaihtelua vuoden lopussa mediat täyttäviin musiikkitoimittajien listoihin. Päästämme artistit listaamaan omat suosikkinsa vuoden 2012 julkaisuista. Toisena vuorossa on Hexvesselin Mat ”Kvohst” McNerney.

Hexvesselin syyskuussa ilmestynyt kakkosalbumi No Holier Temple vei luontoa syleilevää ja vanhan progenkin suuntaan kumartavaa folkia hieman debyyttiä sähköisempään suuntaan. Infernon Mikko Kuronen paiskasi albumia neljällä kirveellä ja se sai juuri kaksi Emma-ehdokkuutta.

Kvohst on vaikuttanut myös Dødheimsgardissa ja Codessa, joten metallisempi osasto on miehelle tuttua kauraa. Infernolle laatimaltaan listalta käy ilmi hänen rakkautensa death metaliin ja black metaliin, höystettynä synkkiin hurmostiloihin vievillä teoksilla. Vuoden viisi parasta metallijulkaisua Kvohstin mukaan:

1. Degial – Death’s Striking Wings

Totaalista vanhan Morbid Angelin palvontaa. Ilmiselvistä vaikutteista huolimatta ruotsalaiset onnistuivat yllättämään viehättävän raikkaalla tavalla. Huomaan palaavani tähän uudelleen ja uudelleen.

2. Arktau Eos – Ioh-Maera / Unworeldes

Ei suoranaisesti mitään tekemistä metallin kanssa, mutta Arktau Eosia synkempää ja okkultisempaa tavaraa ei löydy. Julkaisujen mukana tuli suitsuke, jota voi absorboida sielun matkatessa syvään mustaan transsiin Arktau Eosin johdolla.

3. Aluk Todolo – Occult Rock

Armottomia transsiin yllyttäviä rytmejä, jotka nielaisevat sinut. Kosminen aarre, jonka äärellä black metalista tulee jazzia. Kurimus laajenee jokaisella kuuntelukerralla.

4. Witch Mountain – Cauldron of the Wild

Loistokkaan nautittavaa raskasta doom metalia leuat auki loksauttavilla velhottaren lauluilla varustettuna.

5. Beherit – Celebrate the Dead ep

Ep sisältää ehkäpä kaikkien aikojen Beherit-suosikkikappaleeni ja toimii aliarvostetun neron, Marko Laihon testamenttina. Jotain, joka jättää varjoonsa Burzumin maagisuuden ja vie Drawing Down the Moonilla vilautellun hypnoottisuuden uusiin ulottuvuuksiin.

Lisää luettavaa