36 minuuttia silkkaa asiaa – arviossa Fall of the Idols

Julkaistu Infernossa 2/2023.

10.04.2023
FALL OF THE IDOLS
Contradictory Notes
I HATE

Vuonna 2000 perustettu Fall of the Idols ei ole julkaissut levyjä kovinkaan ahkeraan tahtiin. Bändin neljäs Contradictory Notes on sen ensimmäinen albumi yhteentoista vuoteen.

Yhtye koki vuonna 2011 suuren menetyksen rumpali Hannu Weckmanin kuoleman myötä, minkä jälkeen laulaja Jyrki Hakomäki palasi rumpujen taakse. Uuden levyn avausraita Vicissitudes tosin sisältää myös Weckmanin rumpalointia.

Fall of the Idols luottaa hyvin samanlaiseen old school -lähestymistapaan kuin toinen kotimainen doom-veteraani Spiritus Mortis. Perinteet ja raskaan musiikin historia kuuluvat läpi. Hakomäen valittava laulutyyli kuljettaa sävellyksiä vaivattomasti paikasta toiseen sitoen ne näppäräksi kokonaisuudeksi.

Contradictory Notes ei ole pituudella pilattu, mutta se mikä määrässä hävitään, laadussa voitetaan. Levyltä löytyy neljä kappaletta ja yhteensä 36 minuuttia silkkaa asiaa. Enemmänkin esityksiä olisi voinut olla, mutta toisaalta parempi, että jää nälkä. Miellyttävä uutuuslevy bändiltä, jota en edes tiennyt kaipaavani.

Lisää luettavaa