Äärisynkkä tunnelma puhuttelee – arviossa Lifvsleda

Julkaistu Infernossa 5/2022.

LIFVSLEDA
Sepulkral Dedikation
NORMA EVANGELIUM DIABOLI

Norma Evangelium Diaboli -levy-yhtiö on tavannut tarjota tasokasta black metalia. Linja pitää myös ruotsalaisen Lifvsledan toisella kokopitkällä, joka roiskii korville varsin korutonta mustaa metallia.

Lifvsledan musiikissa puhuttelee ennen kaikkea sen äärisynkkä tunnelma, joka luodaan minimalistisin ja suoraviivaisin keinoin. Vastaavanlaisia bändejä löytyy vaikka millä mitoin, eikä Lifvsledaa voi laskea missään määrin vallankumoukselliseksi kokoonpanoksi. Ainoastaan pienet nyanssit nostavat duon genrensä arkitarjontaa korkeammalle.

Sepulkral Dedikationin jokainen nuotti tuntuu tihkuvan ankeutta ja kuolemaa, mikä on pelkkiä mustia sävyjä musiikiltaan etsivälle tietysti hyvä juttu. Tukahduttava kappalemassa rupeaa esittelemään useiden kuuntelukertojen myötä myös vaihtelua, ja esimerkiksi Djefvulen-kappaleessa on sen verran rujoa menoa, että moni bändi olisi vastaavasta kappaleesta ylpeä.

Lifvsledan uusi on mukiinmenevä julkaisu, joka tarjonnee hetkensä esimerkiksi Armageddan ja Craftin ystäville, mutta ilman mainittujen unohtumattomia sävellyksiä.

Lisää luettavaa