Aiempien julkaisujen kompastelut vältetään – arviossa Origin

Julkaistu Infernossa 6/2022.

10.09.2022
ORIGIN
Chaosmos
AGONIA

Kärjistäen Originin kaltaiset yhtyeet elävät ja kuolevat rumpaliensa mukana. Kun soitetaan teknistä, brutaalia ja erittäin nopeaa death metalia, pannumiehen raajoista pitää irrota sekä tyyliä että variaatiota.

Ja niinhän tässä onneksi tapahtuu. John Longstreth osoittaa olevansa yhä harvinaislaatuista tekoa, sillä äijän alati kiivas takominen onnistuu olemaan myös kauttaaltaan mielenkiintoista.

Ei muunkaan bändin hävetä tarvitse, vaikkei Chaosmos aivan Originin parhaiden levyjen tasolle pääsekään. Antithesis (2008) ja Entity (2011) ovat sen tason merkkipaaluja, että vaikea moista olisi vaatiakaan.

Muutaman edellisen julkaisun kompastelut Chaosmos kuitenkin välttää. Bändi on vienyt soundiaan ja tyyliään taas hieman vanhakantaisempaan suuntaan. Vauhti on hurja, mutta hitusen hitaammat kohdat ovat levyn suola ja elämä. Myös basisti Mike Floresin villit kuviot nousevat vähän väliä eturiviin.

Ilman muutamaa päämäärättömämpää ja tylsemmin kitaroitua täyteraitaa tässä noustaisiin yhtyeen parhaimmiston rinnalle. Kolmessa vartissa on vartin verran liikaa, mutta parhaat jutut ovat onneksi todella kovia.

Lisää luettavaa