Aiheuttaa veikeää kutkutusta – arviossa Sonja

Julkaistu Infernossa 11/2022.

12.02.2023
SONJA
Loud Arriver
CRUZ DEL SUR

Melissa Mooren muuntautuminen Absu-kitaristi Vis Cromista oman bändinsä Sonjan laulaja-kitaristiksi on epäilemättä ollut suuri asia artistille itselleen. Musiikillinen muutos okkultis-mytologisesta black thrashistä nivusissa veikeää kutkutusta aiheuttavaan heavy-sävytteiseen goottirockiin on sekin aikamoinen, eikä edes hullumpi.

Bändin vertailukohtana usein mainitun Unto Othersin (ex- Idle Hands) nousu tunnetummaksi nimeksi on ollut nopea. Tästä hyötyy taatusti myös Sonja, vaikka onhan bändillä myös omat avunsa, joita ei juuri peitellä kuvissa saati teksteissä. Täysin piiloon eivät jää vaikutteetkaan, sillä kappaleita dominoivan perinteisen metallin alta pilkahtelee niin The Sisters of Mercy kuin Fields of the Nephilimkin.

Loud Arriver on kiehtova ja hyväkin esikoinen, joka kuitenkin lupailee enemmän kuin antaa. Musiikin identiteetti ei tunnu vielä täysin kirkastuneen, ja yhtyeen transformaatio täysiveriseksi erotiikkaa tihkuvaksi vampiksi vaikuttaa olevan vasta alussa.

Nimi kannattaa kuitenkin painaa mieleen ja varoa tulevaisuudessa. Kun pikkusormi on nyt annettu, lopulta voi lähteä koko käsi.

Lisää luettavaa