Ajaton ote – arviossa Sarvekas

Julkaistu Infernossa 5/2023.

13.08.2023
SARVEKAS
Woven Dark Paths
SOULSELLER

Hyvää luvanneella Of Atavistic Fury & Visions -ep:llä (2020) uransa käyntiin rykäissyt Sarvekas pääsee näyttämään kyntensä ensimmäisellä kokopitkällä. Homman nimenä on edelleen black metal, joka tuntuu keränneen hieman aiempaa enemmän raivoa ja rosoisuutta.

Kahden miehen otteessa pysyttelevä bändi on musiikillisesti jokseenkin yllätyksetön ja tavanomainen. Tässä ei ole suinkaan mitään väärää, koska musikantit tuntuvat tiedostavan, mikä yhtyeen puitteissa toimii parhaiten. Woven Dark Pathsiä voikin kuvailla tasapainoiseksi ja yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Sarvekas kutoo vihaisen mustan metallinsa sekaan myös synkkää tunnelmaa ja pieniä eeppisiä vivahteita. Lehdistötiedotteessa mainitut viitteet Isvindiin, Perishediin ja muinaiseen Thyrfingiin eivät ole täysin hatusta vedettyjä, vaan musiikki todellakin hakee parhaimmillaan vastaavanlaisia äänimaisemia.

Woven Dark Paths osoittautuu pitkällä kuuntelulla vahvaksi albumiksi, jossa on ajatonta otetta. Viisivuotiaalla yhtyeellä on vielä aikaa kehittyä ja sen tulevaisuus vaikuttaa tämän perusteella todella lupaavalta.

Lisää luettavaa