Ajatonta ja suomalaista menoa – arviossa Marrasmieli

Julkaistu Infernossa 5/2022.

MARRASMIELI
Martaiden mailta
NATURMACHT

Marrasmielen hyvin alkanut ura jatkuu toisella kokopitkällä. Bändin tutuksi tulleeseen luonnonläheiseen äärimetalliin on tullut hieman mustempaa kerrosta, joka on paljon velkaa toisen aallon norjalaiselle black metalille.

Martaiden mailta on introsta ja neljästä pitkästä kappaleesta rakennettu kokonaisuus, joka esittelee yhtyeen tähän asti monipuolisinta materiaalia vaihdellen hurjasti tempovasta blastbeatistä uneliaimpaan fiilistelyyn. Menossa on norjalaisesta peruspohjasta huolimatta jotain huomattavan ajatonta ja suomalaista.

Vielä edeltävän Between the Land and Sky -levyn (2020) kohdalla yhtyeen musiikki kaipasi tiivistämistä, mutta Martaiden mailta osoittaa, että ryhmä on löytänyt parempia keinoja kuljettaa pitkät kappaleet maaliin. Moonsorrow’n tekemä työ eeppisen äärimetallin hyväksi ei ole jäänyt Marrasmielen miehiltä takuulla huomaamatta.

Martaiden mailta jää keikkumaan aivan neljän kirveen tuntumaan, mikä luo yhtyeen jatkolle herkullisen asetelman. Toivottavasti kolmannella albumilla jysähtää kunnolla.

Lisää luettavaa