Ajattoman kestosuosikin merkit ovat ilmassa – arviossa Vonülfsrëich

Julkaistu Infernossa 8/2022.

04.11.2022
VONÜLFSRËICH
Ragnarök Rising
FALLEN TEMPLE

Lähinnä pienjulkaisuja kymmenisen vuotta puskenut omintakeinen kotimaisbändi Vonülfsrëich pääsee näyttämään kykynsä toisen kokopitkänsä muodossa. Hyperborëan Hillsin (2017) jälkeinen työ ja kypsyttely näyttää tuottaneen tulosta.

Vonülfsrëichin musiikista kuuluvat läpi toisen aallon norjalaisnimet kuten Carpathian Forest, Darkthrone, Immortal ja Satyricon, minkä voi arvata pelkästään albumin pelkistetystä ulkoasusta. Oululaisten otteissa on kuitenkin täysin omanlaistaan arvaamattomuutta, sillä triomuotoinen yhtye tuntuu tekevän black metalin puitteissa aivan mitä haluaa.

Ragnarök Rising on yhtä aikaa sekä massiivinen että hyvin pelkistetty teos. Sillä kohtaavat ylinen ja alinen, ammattimaisuus ja totaalinen underground-asenne, jotka muovautuvat petollisella tavalla koukuttavaksi musiikiksi. Jopa aiemmin sinkkuna julkaistu yli 20-minuuttinen päätöskappale Dusk Boreal kulkee moitteetta loppuun asti.

Ragnarök Rising on kaukana täydellisestä levystä, mutta niinpä vain kiekon pariin tulee palattua kerta toisensa jälkeen. Kaikki ajattoman kestosuosikin ja kulttiklassikon merkit ovat siis ilmassa.

Lisää luettavaa