Alakulttuuriteko, joka tarjoaa paljon niin vanhoille kuin uusille faneille – arviossa Bastardsin kokoelma

Julkaistu Infernossa 11/2023.

19.02.2024
BASTARDS
Arctic Hardcore
SVART

Heti kättelyssä on selviö, ettei tällaista mammuttikokoelmaa voi lähestyä tavanomaiset levyarviolasit silmillä. Nyt on nimittäin kaiveltu arkistoja siihen malliin että riittää. Lähes 140 biisiä klassisen kultakauden suomalaista hardcorea tyydyttänee kovemmankin ”kunnon kasikakkosen” fanin.

Pari vuotta sitten paluun tehnyt tamperelainen Bastards kaahasi alkujaan lyhyen mutta tuotteliaan matkan vuosina 1981–83. Arctic Hardcore niputtaa aikakauden koko levytetyn tuotannon sekä vaatimattomat viisikymmentä
ennen julkaisematonta rymistelyä. Live- ja treenikämppävedot päästävät kuuntelijan lähelle bändiä ja sen nuoruuden innon kyllästämää mekastusta.

Bastardsin hardcore on roisia sorttia, ja millintarkalle suorittamiselle haistatetaan pitkät. Discharge-vaikutteet ovat paikoin ilmeisiä – noh, tietenkin –, mutta Bastards ei ole mikään d-beat-klooni, vaan sen kaahaus on taattua kotoperäistä laatua. Meno vaihtelee alkuaskelten hatarasti koossa pysyvästä yrittämisestä Siberian Hardcoren soitannollisesti tiukentuneeseen englanninkieliseen paahtoon.

Arctic Hardcoren julkaiseminen on Svartilta alakulttuuriteko, joka tarjoaa paljon niin vanhoille kuin uusille Bastards-faneille.

Lisää luettavaa