Albumin viehätys piilee koruttomuudessa ja tylyydessä – arviossa Worthless

Julkaistu Infernossa 9/2020.

24.12.2020
WORTHLESS
Melancholic Rites
RANKA

Uteliaisuutta vuonna 2015 ilmestyneellä Grim Catharsis -debyytillään herättänyt tamperelaisbändi palaa takomaan perusasioista ammentavaa death metalia, joka muovautuu kolmikon käsissä tehokkaaksi tappoaseeksi.

Kakkoslevy Melancholic Rites on täysin suoraa jatkoa edeltäjälleen, eikä kolmikko ole yrittänytkään lähteä hakemaan uusia musiikillisia sävyjä. Pohjalla sykkii yhä Celtic Frostin jättämä perintö punkahtavammalla otteella toteutettuna, mikä vie mielikuvat Ruotsin suuntaan.

Koruttomuudessa ja tylyydessä piilee myös uuden albumin viehätys, joka tuntuu vain kasvavan kuuntelukertojen myötä. Vastustamattomasti ruhjova avausbiisi Carnival in Sin on genren mittapuulla hittikamaa, mutta sykähdyttävimmät hetket koetaan peräkkäisten Vantablackin ja Melancholic Metamorphosisin aikana. Niillä bändin hidastempoinen ja pohjattoman synkkä meininki pääsee toden teolla valloilleen.

Melancholic Rites osoittaa, että vanhatkin konstit voivat kuulostaa tuoreilta, kunhan hommassa on tarpeeksi näkemystä ja intohimoa. Vahva ehdokas vuoden kovimmaksi death metal -levyksi.

Lisää luettavaa