Analogisen hämyisä paketti osoittaa formaatin toimivuuden – arviossa Cardinals Follyn ja Purificationin split

Julkaistu Infernossa 4/2022.

16.06.2022
CARDINALS FOLLY / PURIFICATION
Possessed in the Ritual Grove
RAFCHILD

Jenkkibändi Purificationin kanssa tehdyn splitin kolme raitaa ei eroa merkittävästi kotimaisen Cardinals Follyn edellisistä julkaisuista. Niiden keskinäinen heavy- ja doom metalia painottava dynamiikka sen sijaan toimii esimerkillisen hyvin.

Vetreästi kulkeva Law and Enlightenment nousee bändin parhaiden raitojen joukkoon, ja instrumentaali The Second Seal on sille kuin sinetin iskevä tunnelmallinen jälkisoitto. Prince Prospero tuntuu näiden jälkeen perinteisemmältä ja hitusen ylipitkältä, mutta kolmikon yhteispeli ja juuri sopiva erilaisuus jättää jälkeensä nälän.

Vuonna 2018 perustettu Purification on kaksikon romuluisempi osapuoli. Hurjaa julkaisutahtia pitävä ryhmä on sisäistänyt alan ummehtuneen kuvaston autenttisella otteella, mutta sävelmien hienoinen keskentekoisuus ei pärjää Cardinals Follyn astetta tarttuvammalle julistukselle.

Vanhaa vinyylimittaa kunnioittava paketti on analogisen hämyisä ja osoittaa split-formaatin toimivuuden. Tässähän on ikään kuin kaksi mainiota ep:tä samoissa kansissa! Nykyään en jaksa arvostaa vinyyliä, mutta tälle julkaisulle se olisi juuri oikea alusta.

Lisää luettavaa