Armotonta silvontaa – arviossa Exhumed

Julkaistu Infernossa 9/2022.

11.12.2022
EXHUMED
To the Dead
RELAPSE

Tuntuu väärältä sanoa näin, mutta hurmeista death ja grind metalin sekoitusta yli kolmen vuosikymmenen kokemuksella ryskivä Exhumed soittaa liian nopeasti.

To the Dead on saumatonta jatkoa yhtyeen aiemmalle uralle, ja kappaleet ovat palanneet lyhyempiä rykäyksiä sisältäneen Horrorin (2019) jälkeen normaalimpiin mittoihin. Carcass-henkiset riffit, armotta tulittavat salamasoolot ja yhtyeelle ominainen melodisuus ovat välittömästi tunnistettavissa.

Kymmenen raidan kokoelma kuulostaa siltä kuin äijät olisivat halunneet oikein korostaa otteensa terävyyttä. Ja sitä jälki todellakin on: erittäin terävästi tuotettua ja soitettua silvontaa, joka ei anna hetkeäkään armoa.

Se vain, että blastaamisen taustalla soivat riffit eivät tarjoa riittävästi kuunneltavaa. Sen sijaan juoksukomppien ja keskitempoisten kohtien taustalla soivat kuviot ovat yhä mielettömän nautinnollista kuultavaa. Todella herkullista riffiä heitellään jatkuvalla syötöllä, mutta blastaamisen taas alkaessa nämä namit tuppaavat jäämään liiaksi taka-alalle.

Ehkä en ole vain toipunut vielä levyn antamasta turpasaunasta? Oli miten oli, bändin ystäville tämä on taattua kamaa.

Lisää luettavaa