Avaa uransa hyvissä merkeissä – arviossa Dold Vorde Ens Navnin ep

Julkaistu Infernossa 8/2019.

Dold Vorde Ens Navn
Gjengangere i hjertets mørke
Soulseller

Norjalaiset ”black metal -superporukat” ovat olleet yleinen ilmiö jo 1990-luvun alusta, mutta odotukset ovat kivunneet harvoin niin korkealle kuin Dold Vorde Ens Navnin ensimmäiseen ep-julkaisuun tartuttaessa.

Uuden bändin takaa löytyvät Dødheimsgardista ja Ved Buens Endestä tutut Vicotnik (laulu) ja Myrvoll (rummut), niin ikään Dødheimsgardissa reilut parikymmentä vuotta sitten soittanut Cerberus (basso) sekä entinen Satyricon- ja Ulver-ukko Håvard Jørgensen (kitara). Yhtyeen tyylilajiksi mainitaan kaiken lisäksi ”1990-luvun alun puritaaninen black metal”, joten homma saa ympärilleen melkoisen mielenkiintoisen auran

Gjengangere i hjertets mørke tykittää ilmoille neljä kappaletta noin kahteenkymmeneen minuuttiin, ja meno kuulostaa… noh, norjalaiselta black metalilta, jossa kaikuu Dødheimsgardin ja Ulverin tuotannoista tuttu omaleimaisuus ja hyvissä mittasuhteissa pysyttelevä kierous. Kuulostaako ep sitten ysärin alun kultaisimmilta tuotoksilta, onkin täysin toinen juttu.

Dold Vorde Ens Navn avaa uransa hyvissä merkeissä, mutta on hankala kuvitella, että yhtyeestä olisi kovin aktiiviseksi ja pitkäkestoiseksi tekijäksi, näillä projekteilla kun on tapana hiipua hiljalleen ajan tomuihin.