Bändi ei jämähdä jumittelemaan – arviossa Ethereal Riffian

Julkaistu Infernossa 8/2019.

12.12.2019
Ethereal Riffian
Legends
Robustfellow

Homman nimi on välillä psykedeeliseksi äityvä stoner- ja doom metal, mikä tulee ilmi jo avauskappale Born Againissä. Raskas bluessvengi ja tyylilajien yhdistely taittuvat ukrainalaisilta mallikkaasti. 

Kakkosbiisi Dreamgazer ei esittele kaikkein omaperäisintä riffittelyä, mutta olkoon tällä kertaa, sillä laulaja-kitaristi Val Kornevin johtaman kiovalaisnelikon meininki pistää nyökyttelemään. Albumissa on riittävästi melodisuutta, jolla se erottuu edukseen. 

Bändi ei jämähdä jumittelemaan vaan kukkoilee esimerkiksi Legendsissä ja Unconquerablessa kuin Monster Magnet parhaimmillaan. Kosmic taas edustaa levyn utuisempaa laitaa ja ehdotonta parhaimmistoa. 

Samaan kastiin nousee Moonflower, jonka ujeltavat kitarat ja melankoliset näppäilyt luovat hienosti trippailevan tunnelman. Kappale muuttuu Alice in Chains -henkiseksi rokkiralliksi, jossa Kornevin laulu on kutkuttavan aavemaista. Sen sijaan Pain to Wisdomin grungemaiset kaahailut eivät kolise samalla tavalla. Yeti’s Hide on suotta nimetty bonusraidaksi, sillä instrumentaali osuu ja uppoaa.

Lisää luettavaa