Bändin luoma maailma on kiehtova, mutta yksiulotteinen – arviossa T.O.M.B.

Julkaistu Infernossa 11/2022.

28.01.2023
T.O.M.B.
Terror Winds
DARK ESSENCE

Yhdysvaltalainen T.O.M.B. soittaa kylmää, lievästi industrialiin nojaavaa black metalia, joka oli voimissaan noin kaksi vuosikymmentä takaperin. Vaikka genren esi-isä Mysticum teki onnistuneen paluun lähes vuosikymmen sitten, tämän tyylilajin yhtyeet tuntuvat kadonneen kuin maan nielaisemina.

T.O.M.B. on ehtinyt julkaista kuusi aiempaa kokopitkää, jotka ovat jääneet Suomessa olemattomalle huomiolle. Tämä ei ole ihme, sillä jenkkien monotoninen takominen ei ole varsinaisesti mediaseksikkäintä kamaa, minkä myös Terror Winds kaikessa rumuudessaan todistaa.

Bändin luoma lohduton maailma on kieltämättä kiehtova, mutta myös turhan yksiulotteinen. Albumin todellinen huippuhetki koetaan vasta sen viimeisellä kappaleella Reincarnationillä, joka onnistuu tunnelmanrakentelussaan juuri siten kuin koko levyn toivoisi onnistuneen.

T.O.M.B. tulee kaiketi sanoista Total Occultic Mechanical Blasphemy, mikä kuvaa porukan musiikkia mainiosti. Mikäli bändit kuten vanha Aborym, Mysticum ja Thorns kiinnostavat, Terror Windsin ynseästä ilmaisusta löytyy varmasti tuttua tarttumapintaa.

Lisää luettavaa