Barbaarista ja energisen häijyä – arviossa Ramchat

Julkaistu Infernossa 1/2023.

21.03.2023
RAMCHAT
Krveľ
OMAKUSTANNE

Slovakialainen Ramchat soittaa neljännellä täyspitkällään rouheaa, likaista ja rähisevää pakanametallia, jonka höysteeksi on lisätty melko melodramaattisia melodioita ja syntikkapimputteluja. Barbaarista ja energisen häijyä kamaa, joka soljuu eteenpäin yllättävän rempseällä kohkaamisella ja raivolla.

Erilaiset folk-vaikutteet kuuluvat, vaikka pääosissa on aggressiivisempi musta metalli sekä rac- ja hc-henkinen rokkigroove. Paketti pysyy yllättävän hyvin kasassa, vaikka mahdollisuuksia olisi vaikka minkälaisiin mahalaskuihin. Tällainen blackin ja grindimmän musiikin crossover toimii harvemmin erityisen hyvin.

Martin Valkárin ärjytyt demoniörinät kuulostavat mahtavilta – kunnon käskytystä eikä mitään turhaa kitinää. Välillä kuullaan noitamaisia naisäännähtelyjä sekä kuiskintaa ja karskimpia puheita, jotka luovat tunnelmaa hitaampiin suvantokohtiin.

Mukavan omaperäistä kamaa slovakkipoppoolta. On kuitenkin melko yllättävää huomata, ettei bändiä ole sainattu isommalle lafkalle. Kyllä näin laadukasta ja mieleenpainuvaa materiaalia kelpaisi esitellä suuremmallekin väkijoukolle. Noh, Perunin tiet ovat mystiset ja kimurantit.

Lisää luettavaa