Barbe-Q-Barbies – Breaking All the Rules

01.04.2013
Barbe-Q-Barbies
Breaking All the Rules

Vuosituhannen alkupuolella perustetun bändin yhteissoitto oli tiukkaa jo debyytillä All Over You (2010), eivätkä tyyliseikatkaan ole dramaattisesti muuttuneet. Viisikko seikkailee yhä jossain autotallirockin ja powerpopin välimaastossa. Cheap Trickin ja Runawaysin kaltaisten klassisten verrokkien vastapainoksi mieleen nousevat vaikkapa kotimaiset The Flaming Sideburns ja Sweatmaster.

Toki joitain muutoksia on tapahtunut. Keskitien rockin ja popin vaikutteet ovat enemmän pinnassa ja soundit sitä tukien avarammat. Välillä yhtye kuulostaakin vaikkapa Veruca Saltilta ja esimerkiksi One More (And I’ll Be Gone) ja Due Time -kappaleiden kertosäkeissä jopa varhaiselta No Doubtilta. Varsinkin vokalisti Niki Rockin lauluääni muistuttaa Gwen Stefanin vastaavaa.

Barbe-Q-Barbies vahvuutena ja samalla heikkoutena on, että se tekee perinteistä ammentavaa hyvän mielen hard rockia. Väliin isketään se pakollinen balladi Gun in My Handin muodossa, mutta sekään ei ansioistaan huolimatta yllätä. Hommansa yhtye kuitenkin suorittaa vakuuttavasti ja asenne kohdillaan.

Lisää luettavaa