Dokumenttina erinomainen, julkaisuna vähän kyseenalainen – arviossa Blue Öyster Cultin livelevy

Julkaistu Infernossa 1/2024.

12.03.2024
BLUE ÖYSTER CULT
50th Anniversary Live – First Night
FRONTIERS

Legendaarinen BÖC on todellakin veteraani-iässä ja kieltämättä myös kuulostaa syksyllä 2022 taltioidulla livellä hiukan papparaisosastolta. Tämä ei tarkoita huonoa tai kömpelöä esitystä, vaan rennosti, jämäkästi ja rehevällä kokemuksella vedettyä heavy rock -bakkanaalia. Eric Bloomin laulu ei kajahda niin majesteettisesti kuin aikoinaan, mutta aivan hyvin se kantaa edelleen.

Kolmesta keikkaillasta ensimmäinen kattaa vuoden 1972 debyyttilevyn lisäksi toisen setin muuta materiaalia, niitä paria vakkarikipaletta unohtamatta. Paketti on muhkea, melkein liiankin mittava. Mutta kun kyseessä on toisinto kokonaisesta parituntisesta keikasta, yhtyeen kuntoa ja kykyä pitää tunnelma omissa erikoislaatuisissa sfääreissään täytyy ihailla.

Albumi on dokumenttina erinomainen mutta julkaisuna vähän kyseenalainen. Astetta verevämpi 45-vuotislive Lontoosta kun toteutettiin samalla konseptilla. Kotikuuntelunautintoa verottaa myös soundi, joka on selkeä mutta harmillisen nuhainen. Paremmin miksattu kooste kolmen illan kohokohdista olisi varmasti ollut erinomaisen kunniakas juhlajulkaisu.

Lisää luettavaa