Dramaattista ja salonkikelpoista mustaa metallia – arviossa Karg

Julkaistu Infernossa 10/2022.

15.01.2023
KARG
Resignation
AOP

Jonkinlaista menestystä saavuttaneen Harakiri for the Sky -yhtyeen solistin Michael Wahntraumin pääasiallinen taidonnäyte Karg on julkaissut jo seitsemän post-blackiin viittavaa albumia. Linja on sama myös uusimmallaan, joka vuodattaa sydänverta tutunkuuloisissa merkeissä.

Kargin musiikin merkittävin piirre on sen dramaattisuus. Tunnemyrskyt vaikuttavat jopa liioitellun suurilta, ja Wahntraumin hardcore-tyylinen huutolaulu tekee selväksi, että musiikkia on tehty tosissaan. Meininkiä vertaa väkisinkin Harakiri for the Sky’hin, joka tuntuu toteuttavan musiikkiaan hieman maltillisemmin vedoin.

Resignationilla esiintyy useita vierailijoita, mutta se ei vaikuta musiikin peruspohjaan mitenkään. Vaikka kappaleita on mukana vain kuusi, musiikissa on mukavasti vaihtelua ja enimpiä rönsyjä olisi voinut kieltämättä karsia poiskin. Olisiko se sitten vaikuttanut lopputulokseen positiivisesti, vaikea sanoa.

Karg on yhä vastaus niille, jotka etsivät mustalta metallilta moderneja sävyjä, ajan hermolla olevaa tuotantoa ja tietynlaista salonkikelpoisuutta. Täytyy myöntää, että Wahntraum hoitaa hommansa tällä saralla hyvin.

Lisää luettavaa