Dublin Death Patrol – Death Sentence

Dublin Death Patrol
Death Sentence

Kokeneilta ammattimiehiltä syntyy edelleen tasaisen laadukasta jälkeä, mutta ilahduttavan monipuoliseen ja hyväntuuliseen debyyttiin verrattuna Death Sentence on pykälän jos toisenkin tylsempi.

Tunnistettavan laulajakaksikon hyvin yhteensopivat, vaikkakin varsin erilaiset äänet ovat edelleen vahvassa kuosissa, ja kitarastikolmikon sahaus on jämäkkää ja sooloissa runsaasti tyylitajua. Vaan missä ovat killeririffit ja tukkaan tarttuvat kertsit? Nyt suurilta osin keskitempoiset thrashveisut ovat kyllä perustuksiltaan kunnossa, mutta viimeisen silauksen tuova elintärkeä rappaus jää uupumaan joka osa-alueella.

Levyn parhaimmat palat olisivat jäsenistönsä pääbändien levyillä korkeintaan hyvää keskitasoa, jos sitäkään. Sävellyksissä turhan helpolla itsensä päästäneiden soittajien hauskuus ei välity kuulijalle – seikka jonka osoittaa hyvin myös levyn päättävä tylsä versio Plasmaticsin Butcher Babystä.

Lopullista tuomiota en DDP:lle kuitenkaan langeta, ehkä viiden vuoden päästä kuullaan taas relevantimpaa materiaalia. Ja onhan meillä aina niin vanhat kuin uudetkin levyt Testamentilta, Lääz Rockitilta ja Exodusilta.