Easy listeningiä metallifaneille – arviossa Soilwork

Levyarvio julkaistu Infernossa 7/2015.

Kuva: Heidi ja Markus Paajala

Soilwork
Ride Majestic

Nuclear Blast
3_5_kirvesta

En oikein tiedä, onko ruotsalaisen melodisen kuolopopmetallin aika jo ajanut ohi. Tottahan sen vaikutus kuuluu kaikkialla, mutta innostuvatko ihmiset enää uudesta Soilworkin tai In Flamesin julkaisusta vuonna 2015?

Eivätköhän nämä genrensä itseoikeutetut isät joudu nykyään hieman taistelemaan olemassaolonsa oikeutuksesta nuoremman polven mielissä. Itsekin taisin odottaa jotain väsynyttä keski-ikää lähestyvien tyyppien tutusta ja turvallisesta arsenaalista.

Hei! Olin väärässä! Mukavaa.

Soilworkin uutuus ei keksi pyörää uudestaan, puske genrensä rajoja avantgarden suuntaan eikä räjäytä tajuntaani yllätyksillä. Mutta peijooni, kun se kuitenkin toimii ja viihdyttää.

Vastustamattomia melodioita, ilkeänherkullisia riffejä ja juuri sopivan sulavaa rumpumyräkkää. Tyylipuhdasta hevijyrinää ja niin soinnukkaita puhtaita kertosäkeitä, että ne tarttuvat takaraivoon ensi kuuntelulta ja niitä laulelee ihan huomaamattaan ääneen metrossa matkalla kotiin. Oikeasti – koeta vaikka sellaisia ralleja kuin The Phantom tai Petrichor by Sulphur.

Kyllä, onhan tämä metalligenren versio easy listeningistä. Mutta ketä kiinnostaa, kun koko sommitelma on erinomainen fuusio kaikesta, jolla nämä bändit kasvoivat aikoinaan niin valtaviksi.