Eeppistä maalailua fantasiakirjallisuuden ja arkitodellisuudesta irrottautuvan metallin ystäville – arviossa Belore

Julkaistu Infernossa 4/2024.

15.06.2024
BELORE
Eastern Tales
NORTHERN SILENCE

Ranskasta löytyy melkoinen määrä herkemmän osaston mustaa metallia, jota myös Belore edustaa. Alagenrensä ei ole kuitenkaan trendikkäänpuoleinen post- black metal vaan pikemminkin eeppinen maalailu summoningmaisissa fantasiamaisemissa.

Beloren luojalla Alexandre ”Aalevok” Ardissonilla on selkeästi kova kaipuu menneisiin aikoihin ja tuntemattomiin tarumaailmoihin. Mies on päätynyt kehittämään oman keskiaikaisen fantasiatodellisuutensa, jota hän käsittelee musiikin välinein pyrkien luomaan äärimmäisen vahvoja mielikuvia. Paikoin Aalevok tässä myös onnistuu.

Eastern Tales on suunnattu selvästi tietylle kohdeyleisölle, joka ei ole Summoningin menestyksen myötä enää marginaalinen. Aalevok on kohtuullisen hyvä muusikko, jonka sävellyksistä löytyy paljon hyvää, mutta kymmentä minuuttia huitelevissa kappaleissa on paikoin reippaasti karsimisen varaa.

Beloren kolmas albumi on pätevä, mutta huippuosaamisesta ei missään nimessä ole kyse. Albumia ei uskalla suositella sokko-ostoksena, mutta fantasiakirjallisuuden ja arkitodellisuudesta irrottautuvan metallin ystävien kannattaa testata, mitä marseillelaisella on tarjottavanaan.

Lisää luettavaa