Ehtaa friikkisirkusmusaa, jota ei voi kuunnella hymyilemättä – arviossa Abysmal Griefin kokoelma

Julkaistu Infernossa 4/2023.

06.06.2023
ABYSMAL GRIEF
Despise the Living, Desecrate the Dead
AVANTGARDE

Pitkän linjan italialainen kauhu- ja okkultismibändi Abysmal Grief on koonnut vuosilta 2016–2021 kaikenlaisia ylijäämäpaloja, covereita ja omituisuuksia kokoelmalevylle. Suorastaan riemastuttavan käppäisesti b-luokan italokauhulle kumarteleva bändi on ehtaa friikkisirkusmusaa.

Meininki on alusta asti hyvin selvä: levyn käynnistävä White Coffins on riffeiltään kuin Black Sabbathin jämälaarista napattua kamaa. Onneksi tilanne korjataan teatraalisen överisti vedetyillä lauluilla, kauhuleffauruilla ja homeiselta hauta-arkulta löyhkäävällä tuotannolla. Ei ole erityisen valoisaa musiikkia tämä.

Vaikka varsinaisesta omaperäisyydestä ei voi puhua, on pakko nostaa silinterihattua ukkojen tinkimättömälle old skool -asenteelle. Italiasta tulee yllättävän paljon juuri tämänkaltaista pölyistä, lievästi tö- keröä ja erityisen tunteikasta hautajaisheviä.

Abysmal Grief voidaan ahtaa samaan arkkuun Mortuary Drapen, Death SS:n, Denial of Godin ja vaikkapa Cultus Sanguinen kanssa. Tiedätte siis, mitä näiltä kin tyypeiltä voi odottaa: mustavalkoisen rakeista Hammergoottikauhumusaa. Eipä tätä voi hymyilemättä kuunnella.

Lisää luettavaa