Ei herätä tungoksen aikakautena järin suuria aaltoja – arviossa Suffering Sights

Julkaistu Infernossa 7/2022.

30.09.2022
SUFFERING SIGHTS
When Sanity Becomes Insanity
BURNING COFFIN

Eteläamerikkalaista tunteenpaloa ja omistautumista ei tarvitse kiistää tämänkään levyn kohdalla. Chilestä tulevan Suffering Sightsin esikoinen on kiimainen yhdistelmä hurjasti ryöpyttävää death/thrash metalia ja harkitummin pilkkovaa riffittelyä.

Tiukka soitto, kitarasoolot ja kappalerakenteet kertovat musiikillisesta kypsyttelystä. Tästä huolimatta vaikutteet kuuluvat läpi melko hyvin. Possessedia ja ylipäätään death metalin syntyvaiheita tässä kumarrellaan, joten mukana on reilusti rässimpää piiskaa.

Hitusen karummalla tuotannolla varustettuna When Sanity Becomes Insanity menisi läpi 1980-luvun tuotoksena. Silloin levy olisi herättänyt luultavasti hyvää aallokkoa, mutta näin tungoksen aikakautena laineet jäänevät hyvin paikallisiksi.

On tavallaan ikävä antaa levylle näinkin keskinkertainen arvosana, mutta päällisin puolin hyvältä kuulostavasta tikkaamisesta ei jää loppupeleissä mieleen juuri mitään. Varsinaisia kuoppia matkalla ei ole ja lyhyissä pätkissä touhu voi kuulostaa oikeinkin vetävältä. Uusintapyöritys irtoaa vaivatta, mutta jälkimaku on olematon.

Lisää luettavaa