Ei kerrassaan mitään vikaa – arviossa Jag Panzer

Julkaistu Infernossa 6/2023.

27.08.2023
JAG PANZER
The Hallowed
ATOMIC FIRE

Kahdeksankymmentäluvun alusta heavyä ja poweria takonut Jag Panzer jatkaa vakuuttavalla linjalla.

Edelleen enimmäkseen alkuperäisjäsenistä koostuvan amerikkalaisbändin kahdestoista levy on konseptialbumi post-apokalyptisestä tulevaisuudesta. Yhtye on julkaissut saman tarinan aiemmin sarjakuvana, mutta levyllä juttu kerrotaan ihmisten sijasta eläinten näkökulmasta.

Albumilla on vain kymmenen biisiä, mutta silti se on peräti 53-minuuttinen. Ihme kyllä teos ei tunnu lainkaan liian pitkältä tai pitkitetyltä. Sanoituksia lukemattakin voi huomata, että biisistä toiseen jatkuu jonkinlainen tarina ja kokonaisuus toimii pelottavan hyvin konseptiin perehtymättäkin.

Biisit ovat alusta loppuun rautaa, ja etenkin kertosäkeissä on todella pistetty kaikki peliin. Melodiatkin ovat niin hienoja ja koukuttavia, ettei tässä ole mitään järkeä! Laulaja Harry Conklinia puolestaan ei ikipäivänä uskoisi yli kuusikymppiseksi.

Olen pitänyt Jag Panzeria aina vahvana bändinä, mutta nyt ryhmä pääsi yllättämään toden teolla. Ei voi kuin haaveilla, että kaikki samanikäiset yhtyeet tekisivät vielä näin kovia levyjä. Tässä ei ole kerrassaan mitään vikaa.

Lisää luettavaa