Ei kulje aivan tavanomaisimpia latuja – arviossa Tilintetgjort

Julkaistu Infernossa 3/2023.

13.05.2023
TILINTETGJORT
In Death I Shall Arise
DARK ESSENCE

Tilintetgjortin nimi saattaa näyttää suomalaisen silmään huvittavalta, mutta musiikkinsa on vakavaa. Homman nimenä on norjalainen black metal muiden muassa Den Saakaldtesta, Pantheon I:sta ja Trollista tuttujen muusikoiden esittämänä.

In Death I Shall Arisen norjalaisuus tulee hyvin ilmi ilman paikallisella kielellä rähistyjä sanoituksiakin. Bändin soitossa on paljon tuttuja piirteitä, vaikka yhtye ei kulje aivan tavanomaisimpia latuja. Joku saattaisi kutsua bändin ilmaisua jopa kekseliääksi ja erikoiseksi, minkä voi allekirjoittaa osin.

Tilintetgjortin musiikissa viehättää sen maanläheinen soundi ja suuressa roolissa esiintyvä basso, mikä tuo musiikkiin persoonallisen vivahteen. Myös kappaleissa otetaan kevyitä riskejä, ja etenkin päälle parikymmenminuuttinen päätösraita Dommedagsmonument on melkoinen möhkäle käsiteltäväksi.

Kvintetin debyyttilevy on monilta osin mielenkiintoinen tekele. Pienestä raakilemaisuudesta kuulee, että vuonna 2020 syntynyt yhtye on vasta ensimetreillään, joten Tilintetgjortin todelliset näytöt kuullaan vasta tulevaisuudessa.

Lisää luettavaa