Ei mitään tyhjänpäiväistä huminaa – arviossa Druadan Forest

Julkaistu Infernossa 3/2024.

25.04.2024
Druadan Forest
Dismal Spells Part II: The Night Circus
WEREWOLF

Järkälemäisen Dismal Spells from the Dragonrealm -albumin (2019) jatko-osa tuo esiin Druadan Forestin minimalistisen ja utuisen puolen. Musiikkityylinä on yhä dungeon synth, mutta V-Khaozin sävellykset maalaavat nyt aiempaa seesteisempää yötaivasta.

Kuuntelee levyä minkälaisin korvin tahansa, siltä ei voi olla löytämättä Burzumin Filosofemin ja sitä seuranneiden Dauði Baldrsin ja Hliðskjálfin jättämiä vaikutteita. Druadan Forestin eduksi on tosin laskettava, että se tekee ambientiaan norjalaislegendaa ammattitaitoisemmin.

The Night Circusin nimi luo odotuksia eläväisestä ja kaoottisesta kokonaisuudesta, mutta lopputulema on päinvastainen. V-Khaoz on syvällä pelien ja fantasiamaailmojen pauloissa ja kykenee valjastamaan kokemuksensa musiikilliseen muotoon. The Night Circus on aivan muuta kuin tyhjänpäiväistä huminaa ja pimputtelua.

Dungeon synthin ja ambientin arviointi on hankalaa, koska musiikki on täysin tilannesidonnaista. Druadan Forest onnistuu kuitenkin luomaan öisen ilmapiirin jopa arvion kirjoitushetkellä keskellä päivää, eli V-Khaoz tekee jotain todella oikein.

Lisää luettavaa