Ei onnistu nousemaan perustasoa korkeammalle – arviossa Endezzma

Julkaistu Infernossa 1/2021.

Endezzma
The Archer, Fjord and the Thunder
DARK ESSENCE

Aika perhanan kovalla Erotik Nekrosis -albumilla (2012) esiin astunut norjalaisbändi on sittemmin taantunut perustason tekijäksi, eikä meiningissään näy suurta muutosta kolmannellakaan levyllä.

Kuten The Archer, Fjord and the Thunder -nimestä voi päätellä, kyseessä on mahtipontinen ja paikoin jopa spektaakkelimaiseksi luonnehdittava albumi, joka kuulostaa kaikessa hyvin norjalaiselta. Mukana on paljon samaa kuin Keep of Kalessinin tekemisissä, mutta Endezzma on musiikiltaan yksinkertaisesti sanottuna verrokkiaan tylsempi.

Endezzman uran alkuaikoja vielä jotenkin määritellyt carpathianforestmainen roskaisuus on valitettavasti tippunut kyydistä jo aikaa sitten. Bändin tämän päivän tavanomaisuudessa ei ole käytännössä yhtään mitään, mikä onnistuisi nostamaan sen niin sanotusti kiinnostavan kaman joukkoon.

No, ei levy aivan niin toivoton tapaus ole kuin arvion alkukappaleet antavat ymmärtää, mutta bändillä olisi saumoja paljon kovempiinkin julkaisuihin. The Archer… on kuitenkin parannus neljän vuoden takaisesta The Arcane Odysseysta, joten ehkä suunta on hiljalleen elpymään päin.

Lisää luettavaa