Ei tavoita kliimaksiaan – arviossa Hymnr

Julkaistu Infernossa 4/2021.

HYMNR
Far beyond Insanity
SATURNAL

Tuore venäläiskokoonpano esittelee esikoisalbumillaan synkkää black metalia, joka on tyylillisesti paljon velkaa norjalaisten (ja miksei myös muutamien suomalaisten) genreklassikoiden suuntaan.

Far beyond Insanity on hieman yliampuva nimi, sillä Hymnrin musiikista on hankala löytää mitään erityisen mielipuolista – ainakaan pelkkien kappaleiden osalta. Neljän pitkän biisin sanoituksia ei promolevyn ohesta löydy, joten kuvissaan ruttolääkärien naamioihin pukeutuneen kolmikon ajatus kiekon ”hulluudesta” jää ainakin minulta tavoittamatta.

Hymnr saattaa olla nuori kokoonpano, mutta sen tekemisestä huomaa, että asialla eivät ole aivan untuvikot. Musiikin surffailu nopean tikkauksen ja keskitempoisen jyräyksen välillä on hallittua eivätkä kappaleetkaan ole hassumpia, mutta touhu ei tavoita kliimaksiaan missään vaiheessa ja homma jää ikävästi puolitiehen.

Far beyond Insanity ei ole missään tapauksessa huono ensimmäinen virallinen julkaisu, mutta tällaisella menolla upotaan ainoastaan black metalin harmaaseen massaan, josta esiin nouseminen vaatii jo paljon jykevämpiä otteita.