Ei tuo ansioluetteloon mitään uutta – arviossa Wig Wam

Julkaistu Infernossa 4/2023.

03.06.2023
WIG WAM
Out of the Dark
FRONTIERS

Olin siinä uskossa, että vuodet 2014–2019 hajonneenakin ollut norjalaispumppu Wig Wam olisi jo hiipumaan päin. Niinpä vain HBO:n suoratoistopalvelun suosittu supersankaripöljäily Peacemaker nosti tunnarillaan tämänkin bändin uudestaan ellei nyt ihan tapetille, niin ainakin kasarityylisen hard rockin uuden fanisukupolven tietoisuuteen.

Itse en ole ikinä oikein kyennyt hahmottamaan yhtyeen hienoutta. Euroviisuissakin vuonna 2005 remeltäneen ryhmän sivumaultaan aavistuksen metallinen, sanoitusideoiltaan humoristispyrkimyksellinen hard rock on aina ollut enemmän Amerikkaa kuin useimpien jenkkibändien jopa 1980-luvulla.

Wig Wamin kuudeskaan pitkäsoitto ei tuo sen ansioluetteloon mitään uutta, saati edes marginaalisesti kiinnostavaa. Se on kolmivarttinen serviisi, jonka lautasilta löytyy muutama ohikiitävän hetken viihdyttävä biisi, liikaa keskinkertaista, päämäärättömän kuuloista veivailua, huono balladi, garymooremainen instrumentaali sekä hyppysellinen huumoria, josta tosin tuntuu tulevan vuosi vuodelta väkinäisempää.

Albumina Out of the Dark jää heikoksi, mutta siinä olisi ollut eväät kohtalaisen hyväksi ep-levyksi.

Lisää luettavaa