Ei vakuuta ”rajuudellaan” yhtään ketään – arviossa Nether

Julkaistu Infernossa 9/2020.

09.01.2021
Nether
Between Shades and Shadows
ART GATES

Belgialainen Nether (tai siis nether, kuten haluttu kirjoitusasunsa ilmeisesti seisoo) on vuoden ikäinen kokoonpano, joka on päättänyt kaikessa viisaudessaan putkauttaa ensitöikseen ulos kokopitkän albumin.

Between Shades and Shadowsin juonena on nopeasti tikuttava black metal, joka viittaa niin moneen entuudestaan tunnettuun bändiin, että yksilöllisyyttä Netherin musiikista on aivan turha lähteä hakemaan. Muiden jalanjäljissä kulkemisessa ei ole tietenkään mitään vikaa, mutta edes jonkinlainen pieni häivähdys omasta musiikillisesta ilmeestä oli suotavaa.

Lähes tauottomalta tuntuvan rumputulen seassa räpiköivä bändi kuulostaa siltä kuin sen ainoa tarkoitus olisi tuottaa mahdottoman rajulta kuulostavaa black metalia, mutta eihän tällainen meininki vakuuta ”rajuudellaan” yhtään ketään. Aggressio on niin pintapuolista ja läpinäkyvää, että Dark Funeralin heikoimmat hetket tuntuvat tähän albumiin verrattuna pelkältä juhlalta.

Netherin debyytti saattaa toimia jollekin noviisille hyvänä porttina oikeasti tasokkaiden ja luovien bändien pariin. Muuta merkitystä tälle albumille on hankala keksiä.

Lisää luettavaa