Elinvoimainen ja ryhdikäs – arviossa Bhleg

Julkaistu Infernossa 3/2022.

BHLEG
Fäghring
NORDVIS

Bhlegin mielenkiintoinen projekti käsitellä neljällä peräkkäisellä albumilla neljä eri vuodenaikaa on saapunut viimeiseen osaansa. Fäghringillä luonto herää henkiin keväisissä ja energisissä merkeissä.

Skandifolkahtavat vaikutteet ja black metal istuivat viimevuotisella Ödhin-levyllä yhteen niin hyvin, että Fäghringin tasokkuus ei tule aivan kulman takaa. Albumin luonnollinen soundi antaa tilaa hengittää ja tuo Bhlegin akustista puolta pintaan aiempaa enemmän, mikä tuntuu toimivan siinä missä karkeampi metallikin.

Fäghring on hieno ja yhtenäinen teos, joka kuulostaa siltä kuin sen on tarkoituskin – keväiseltä. Se on elinvoimainen ja ryhdikäs levy, joka luo tunnelmansa vaivattoman oloisesti pienillä tehokeinoilla, kuten biisien välissä kuultavalla linnunviserryksellä. Ei muuten ihan tavallisin ratkaisu näinkin vahvasti black metaliksi identifioituvan musiikin parissa!

Bhleg on hyvässä iskussa, ja levytetralogian jälkeen on hyvä lähteä kohti tulevia haasteita. Oikeastaan tuntuu, että duo on pääsemässä vasta vauhtiin, mikä tuntuu levyjensä taso huomioiden hurjalta.

Lisää luettavaa