Entisen Dark Tranquillity -miehen sooloprojektin konsepti vaatii vielä kehittelyä – arviossa Mitochondrial Sun

Julkaistu Infernossa 10/2020.

27.01.2021
MITOCHONDRIAL SUN
Sju Pulsarer
ARGONAUTA

Muusikko-kuvataiteilija Niklas Sundin on tunnettu parhaiten Dark Tranquillityn perustajajäsenenä sekä lukuisista levynkansista, joita hän on tehnyt muiden muassa In Flamesille, Sentencedille ja Arch Enemylle. Sundin erosi Dark Tranquillitystä vuonna 2016 keskittyäkseen omiin projekteihinsa, ja vihdoinkin sitä satoa on korjattavissa.

Mitochondrial Sunin debyyttilevy sisältää elokuvallista ja ambient-vaikutteista instrumentaali- black metalia, jonka kotikutoinen futuristisuus tuo ajoittain mieleen varhaisen Limbonic Artin.

Onkin kiinnostavaa, miten paljon Sju Pulsarer nojaa estetiikassaan 1990-luvun lopun black metal -soundiin. Siis juuri siihen aikaan, kun alan yhtyeet rupesivat lisäilemään musiikkiinsa progressiivisia ja avantgardistisia elementtejä. Levyä kuunnellessa käy hetkittäin mielessä, miten hyvin se olisi toiminut laulun kanssa, vaikka kyllähän meno maittaa näinkin varsin hyvin.

Sundin on saanut yhdistettyä hektiset blastbeatit ja kitarasahaukset avariin syntikkamattoihin ja hypnoottisiin melodiamaisemiin ihan mukavasti. Konsepti vaatii kuitenkin vielä kehittelyä.

Lisää luettavaa