Epäkonventionaalista goottirockia – arviossa The Candles Burning Bluen uudelleenjulkaisu

Julkaistu Infernossa 1/2024.

10.03.2024
THE CANDLES BURNING BLUE
Pearls Given to the Swine
SVART

Sami Hynnisestä on tunnetusti moneksi. Osittain samaan aikaan hänen kuuluisimman bändinsä Reverend Bizarren kanssa toiminut The Candles Burning Blue teki ”epäkonventionaalista goottirockia”. Kulttimaineen saaneen
bändin vuonna 2001 julkaistu pienen painoksen debyytti ilmestyy nyt monien kaipaamana uutena laitoksena. Mukana on myös julkaisematon seuraaja Pleasure Dome ja materiaalia suunnitellulta Abhorrence-kolmoslevyltä.

Vaikka TCBB:n sanoitukset liikkuivat tavanomaista goottirockia raadollisemmissa ja osin ylimaallisemmissa maisemissa, musiikillisesti se oli varsinkin debyytillään tyylipuhdasta pastissia Bauhausin, The Curen ja Killing Joken kehittämästä genrestä. Kaikuisia kitaroita, voihkivia lauluja ja kohtalokkaan yksinkertaisia bassolinjoja. Useassa kohtaa meno on vakuuttavan mutta hieman tylsän kuuloista äänitapettia.

On mielenkiintoista, että viehättävimmät teokset löytyvät paketin kokeellisemmista ja aiemmin julkaisemattomista kappaleista. Esimerkiksi The Thelemitellä päästään jo aidosti koskettavien tunnelmien pariin. Jonkinlainen akustinen treenikämppä-äänitys In the Morning on jumalainen. Yhtyeellä olisi ollut tulevaisuutta, ainakin musiikillisessa mielessä.

Lisää luettavaa