Epämodernia ja itsepäisesti runtattua kuoloa – arviossa Six Feet Under

Julkaistu Infernossa 4/2024.

09.06.2024
SIX FEET UNDER
Killing for Revenge
METAL BLADE

Neljän vuoden takainen Nightmares of the Decomposed oli monella tasolla painajaismainen tekele. Sen löysääkin löysempi rämpyttely yhdistettynä Chris Barnesin suorastaan huolta herättäneeseen ulosantiin oli omanlaisensa tapaus. Tätä taustaa vasten hirvitti pikkaisen tarttua tähän levyyn.

Six Feet Under on death metalin Darkthrone. Se ei tunnu piittaavan hevonhelvettiä siitä, mitä muut ajattelevat. Jälki on tasaisen arvaamatonta, ja valitettavan usein huonolla tavalla. Kultaa ei tarjota tälläkään kertaa, mutta ei silkkaa kuravelliäkään.

Skeidasta ei tunnetusti saa timanttia, mutta alkuun heikolta vaikuttanut SFU-uutuus alkaa lisäpyöritysten voimalla imeä mukaan rupiseen kuoloonsa. Barnesin hieman liiankin kirjaimellisesti kuolonkorinalta kuulostavat örinätkään eivät ole niin ruokottomalla tasolla kuin viime levyllä.

Killing for Revenge venyy Judgement Dayn tiukasti sahaavasta death metalista Neanderthalin hitaasti junnaaviin luolamiesosaston luupäähommiin. Levy edustaa ihanan epämodernia ja itsepäisesti runtattua kuoloa, jonka teho ja tenho löytyy nimenomaan hiomattoman ja särmikkään oloisesta löylyttämisestä.

Lisää luettavaa