Epäpyhää, limaista ja pervoa – arviossa Heretic

Julkaistu Infernossa 2/2024.

08.04.2024
HERETIC
Filthy Hymns for Sleazy Demons
VÁN

Pitkän linjan hollantilaisbändi Heretic loikkasi aikoinaan black metalista rokkaavamman kaman suuntaan. Bändin kuudes kokopitkä on jonkinlainen epäpyhä sekoitus Misfits-punkkia, rautalankaa, psychobillyä, rässäävämpää kamaa ja mustempaa fiilistelyä. Hereticiä voisi luonnehtia ruotsalaisen Gehennahin hieman selväpäisemmäksi mutta aivan yhtä limaiseksi ja pervoksi serkuksi.

Filthy Hymns for Sleazy Demons ottaa askeleen ”kevyempään” suuntaan vuonna 2016 julkaistusta Underdogs of the Underworldista. Varsinaiset metallisemmat ulottuvuudet on hylätty lähes kokonaan suoremman ja likaisemman punkkikaahailun tieltä. Ihan menevää kamaa tämäkin on, mutta rajumpia ja raskaampia tykittelyjä tulee hieman ikävä.

Roskaa, likaa, seksiä, viinaa ja huumeita. Heretic on luonut ympärilleen omanlaisensa maailmankuvan, jota black metal -punkkarikolmikko levittää livenä kuin syfilistä – bändi toimii huomattavasti paremmin lavalla kuin kajareista kuunneltuna. Mikäli mielesi kuitenkin halajaa törkymusaa, tämä ajaa asiansa. Hauska pläjäys piristämään paskaa päivää. Toisaalta voi panna soimaan Misfitsiä tai Gehennahia.

Lisää luettavaa