Epätasainen kokonaisuus lupaavista lähtökohdista huolimatta – arviossa Dold Vorde Ens Navn

Julkaistu Infernossa 10/2021.

DOLD VORDE ENS NAVN
Mørkere
PROPHECY

Kolmesta Dødheimsgard-miehestä sekä Satyriconin ja Ulverin perustajäseniin kuuluvasta Håvard Jørgensenistä kasattu Dold Vorde Ens Navn on tuore black metal -projekti, jonka jäsenten meriitit antavat odottaa huikeaa lopputulemaa. Erityisesti Jørgensenin mukanaolo on mielenkiintoista, miestä kun on kuultu viimeksi black metalin parissa lähes 25 vuotta sitten.

Mørkere kuulostaa odotetusti hyvin norjalaiselta albumilta, joka olisi voinut ilmestyä helposti 1990-luvulla. Yusaf ”Vicotnik” Parvezin lauluääni muistuttaa tietysti Dødheimsgardista ja riffeissä on mukavasti vanhaa Ulveria, joten levyltä löytyy takuulla tarvittavaa nostalgialatausta.

Valitettavasti albumin kappaleet eivät ole aivan priimaa, vaikka esimerkiksi ensimmäisenä singlenä julkaistu Lognenes abstinenser on todella väkevä ja koko genren mittapuulla kova veto. Kokonaisuus tuntuu vain jotenkin liian epätasaiselta noustakseen jäsenten muiden bändien luomien klassikoiden tasolle.

Nelikon ensimmäinen kokopitkä kipuaa lopulta piirun verran plussan puolelle, mutta jatkossa musiikiltaan kaipaisi enemmän puhdasta raivoa ja tulisuutta.

Lisää luettavaa