Esikuvilleen pokkuroivaa mustaa metallia – arviossa Rüyyn

Julkaistu Infernossa 1/2024.

23.03.2024
RÜYYN
Chapter II – The Flames, The Fallen, The Fury
LES ACTEURS DE L’OMBRE

On aina epäilyttävää, kun bändin nimessä on jotain muka-erikoista ja nokkelaa. Rüyyn sai irvistelemään kirjoitusasunsa (yhtye itse kirjoittaa nimensä muodossa RüYYn) ansiosta, mutta selvästi esikuvilleen pokkuroiva musta metallinsa ei ole lainkaan hassumpaa.

Chapter II:lta välittyvät ennen kaikkea Blut aus Nord, Deathspell Omega ja Mgła. Tuttuja nimiä, joita apinoidaan genressään vähän liiankin kanssa, ja usein ilman minkäänlaista merkittävää lopputulemaa. Joskus, kuten tämän albumin tapauksessa, lainailu muuttuu kuitenkin lähes omaperäiseksi musiikiksi.

Modernin sivilisaation tuhoa käsittelevä levy on täysin Romain Paulet’n kädenjälkeä. Mies osoittautuu hyväksi muusikoksi, joka kykenee luomaan ilmaisuunsa tunnetta ja oivaa jännitettä. Kaikki on periaatteessa kasassa niin hyvin, että on hankala kuvitella projektin saaneen alkunsa vasta vuonna 2021.

Rüyyn saattaa olla matkalla kohti kovia julkaisuja, mistä ensimmäinen varsinainen kokopitkänsä hetkittäin vihjailee. Pieni progressiivisuus tuo musiikkiin oman vivahteensa, jota jalostamalla homma nousee takuulla tätä korkeammalle tasolle.

Lisää luettavaa