Fiilispuoli erityisen hyvin kohdillaan – arviossa Havukruunun ep

Julkaistu Infernossa 10/2021.

HAVUKRUUNU
Kuu Erkylän yllä
NATURMACHT

Odottamatta suurehkoon underground-suosioon noussut Havukruunu jatkaa korkealentoista menoaan uudella minijulkaisulla, joka pistää samaan pakettiin sekä bändin tuoreimpia että vanhimpia sävellyksiä.

Erkylä on pieni hausjärveläiskylä, josta Havukruunun juuret juontavat, joten ep:n nimi edustaa kotiseuturakkautta terveimmillään. Julkaisun nimellä lienee tekijöilleen suuri merkitys myös tunnelmanluonnin kannalta, ja on myönnettävä, että lyhytjulkaisun fiilispuoli onkin erityisen hyvin kohdillaan.

Havukruunu kuulostaa yhä Moonsorrow’n romuluiselta maalaisserkulta, joka tuntuu luottavan tällä kertaa tavallista enemmän mustaan metalliin – itselleen ominaista eeppisyyttä tietenkään unohtamatta. Mustan merkin enteen alla -kappale on jo nimensäkin puolesta niin suora tribuutti Bathorylle, että vaikutteita ei edes yritetä peittää.

Havukruunu on hyvässä iskussa, ja bändissä on kieltämättä aineksia seuraavaksi raskaamman sarjan suomalaisnimeksi. Ryhmällä on ikää jo viitisentoista vuotta, mutta kone tuntuu vain lisäävän kierroksia, mikä on jo sinällään poikkeuksellista.

Lisää luettavaa