Finntroll – Blodsvept

01.04.2013
Finntroll
Blodsvept

Blodsvept palaa (monen riemuksi) tunnelmiensa osalta Nattfödd-levyn (2004) maisemiin, eli pienet polkat ja muut yhtyeelle tunnusomaiset virnuilut ovat palanneet kehiin ja musiikki kuulostaa raikkaammalta kuin aikoihin. Blodsvept säilyttää mukanaan myös kahden viimeisimmän levyn mustanpuhuvan ja vakavahenkisen fiiliksen, joten kokonaisuus on hyvä sekoitus vanhaa ja uutta.

Levyltä löytyy muutama varma livehitti, joista erityisesti vimmaisesti pumppaava Skogsdotter on iskevine melodioineen takuuvarmaa Finntroll-laatua. Levyä kuunnellessa huomaa miettivänsä välillä, miksi yhtyeen ”vitsi” puree edelleen näin hyvin, vaikka takana on yli viisitoista vuotta melodista, folkahtavaa ja black metalista pohjansa ammentavaa humpansekaista peikkometallia.

Blodsvept on yhtyeeltä hyvä veto, ja levy miellyttänee etenkin Finntrollin vanhaan tuotantoon ihastuneita, joihin itsekin lukeudun. On kuitenkin myönnettävä, että kovimmat paukut on jo ammuttu ja yhtyeeltä odottaisi kuulevansa välistä jotain todella yllättävää. Kuten mainio Visor om slutet -ep (2003) aikoinaan todisti, Finntroll pystyy olemaan erittäin kiinnostava hypätessään rohkeasti sivuraiteille. Vastaavaa uskallusta toivoisi yhtyeeltä vastaisuudessakin.

Lisää luettavaa